Zamówienia telefoniczne +48 786 448 679

Nasiona na kiełki - kalarepa 10.00 g

Symbol: SMAKZDROWIA8
Dostępność: Średnia dostępność
4.37
szt.
Zamówienie telefoniczne: 786448679 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 7 dni
Cena przesyłki:
18
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 18
  • Paczkomaty InPost (Pobranie) 20
  • Kurier 20
  • Kurier (Pobranie) 25
Kiełki kalarepy polecane jako dodatek do różnorodnych dań, kanapek, surówek, sałatek. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy. Nasiona namoczyć na 2-3 godziny w przegotowanej, letniej wodzie i równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Kiełkownicę uzupełnić wodą do poziomu siatki. Przez kolejne dni należy 2 razy dziennie przepłukać (spryskać lub podlać) kiełkujące nasiona oraz wymienić wodę w kiełkownicy. Kiełki można także produkować w słoiku. Nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą (2-3 godziny). Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać kilkakrotnie czysta wodą, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić do odcieknięcia w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu denkiem do góry pod kątem 40-45 °. Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 5-7 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Parametry:
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: