Zamówienia telefoniczne +48 786 448 679

Nasiona na kiełki - kozieradka 20.00 g

Symbol: SMAKZDROWIA10
Dostępność: Średnia dostępność
4.37
szt.
Zamówienie telefoniczne: 786448679 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 7 dni
Cena przesyłki:
18
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 18
  • Paczkomaty InPost (Pobranie) 20
  • Kurier 20
  • Kurier (Pobranie) 25
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych. Nasiona kozieradki zaiwerają liczne witaminy z grupy witaminy A, B, C i D, oraz żelaza, fosforu i potasu. Spożywanie kiełków kozieradki korzystnie wpływa na oczyszczanie organizmu. Kiełki kozieradki polecane są jako dodatek do surówek, sałatek, kanapek. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: opłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć je na siatce kiełkownicy. Nalać wody do poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełki można także produkować w słoiku: opłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Parametry:
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: